Maar dan een decennium GeoGebra

GeoGebra van versie 1.0 tot 6

De allereerste versie van GeoGebra werd uitgebracht in het najaar van 2001.

De enige mogelijkheid om GeoGebra 1.0 te gebruiken was een installatie op een PC, waarbij de keuze van de versie enkel afhing van het op jouw toestel beschikbare besturingssysteem, Windows, MacOS of Linux.

Aangezien deze versie gebruik maakte van JAVA was men ook verplicht om JAVA op de computer te installeren.

Vanaf versie 3.2 van GeoGebra (juni 2009) was het ook mogelijk om bij het installeren van GeoGebra gebruik te maken van de zogenaamde webstart. Het grote voordeel van de webstart was dat men altijd beschikte over de meest recente versie omdat er regelmatig gevraagd werd om een update te installeren. De interface onderging een opknapbeurt en een optie om bestanden als webpagina op te slaan werd toegevoegd. Ondertussen werd ook het forum en een wiki uitgebouwd.

Eén van de belangrijkste vernieuwingen van GeoGebra 4.0 (juli 2014) was de uitbreiding van GeoGebra met een volwaardig rekenblad waardoor het ook mogelijk werd om statistische commando’s te gebruiken.

Ondertussen werd er achter de schermen door Mathieu Blossier ook hard gewerkt aan een 3D versie van GeoGebra.

Met de opkomst van de iPad en Android-tablets, die niet beschikken over JAVA, bleek het noodzakelijk om de code van GeoGebra te herschrijven naar html5.
Het team van ontwikkelaars verzamelde ook de nodige fondsen via een Kickstarter project om een app te schrijven voor iPad en ook Android tablets.

In de herfst van 2014 werd de webversie van GeoGebra met aanpassingen van de interface voor touchscreens gereleased, waarbij een volledige integratie met GeoGebraTube als webapplicatie wordt nagestreefd.

In het najaar van 2016 werkten de ontwikkelaars van GeoGebra ook native apps voor Smartphones en IPhone.

               

 

In het voorjaar van 2017 werden de interfaces van de desktop versie, de webapplicatie en de beschikbare apps op elkaar afgestemd.

De mogelijkheid werd ook voorzien om GeoGebra in de zogenaamde “EXAM MODUS” te gebruiken.

In het najaar van 2017 werd een ingrijpende beslissing genomen om GeoGebra op te splitsen in verschillende native apps voor gebruik op Smartphones en Iphone.

Daarnaast blijft de gebundelde versie GeoGebra 5 en ook GeoGebra 6 bestaan als webversie en offline versie met de onderdelen: Grafieken, Meetkunde, CAS, Rekenblad, Ruimtemeetkunde, Kansrekening en Exam Modus (enkel in versie 6).

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.