Awards 2014

Tijdens het schooljaar 2013/2014 organiseerde het GeoGebra instituut Vlaanderen, voor leerlingen uit het secundair onderwijs en studenten lerarenopleiding de “De GeoGebra Awards Vlaanderen editie 2014”

Met deze wedstrijd wil het G.I. de interesse van leerlingen uit het secundair onderwijs en studenten lerarenopleiding vergroten voor wiskunde en wetenschappen, en een aanzet geven tot het zinvol gebruik van GeoGebra in de dagdagelijkse lespraktijk. De belangrijkste beoordelingscriteria bij de uitwerking van het ingezonden materiaal voor deze wedstrijd zijn de originaliteit en de creativiteit waarmee begrippen en objecten uit wiskunde en wetenschappen worden geïllustreerd door gebruik te maken van GeoGebra als ICT-gereedschap. Het aanwenden van GeoGebra kan zodoende het vak wiskunde een eigentijds imago geven en nauwer doen aansluiten bij de leefwereld van jongeren.

De genomineerden voor de “GeoGebra awards 2014” presenteerden op woensdag 14 mei 2014 tijdens een spannende finale hun inzendingen voor een vakkundige jury. Aansluitend had de prijsuitreiking plaats met in elke categorie als hoofdprijs een tablet en talrijke andere waardevolle prijzen voor de deelnemende leerlingen en hun leerkrachten.

Nominaties_GeoGebra_Awards_2014.pdf

Artikel in EOS van Dirk Huylebrouck.pdf

 

 

 

 

De tweede editie van de GeoGebra awards werd mogelijk met de steun van het Solvay-fonds en de Koning Boudewijn Stichting.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.